VAAK GESTELDE VRAGEN

We hebben ze voor u op een rijtje gezet

Mijn hond verhaart zo, wat kan ik doen?

Vaak zie je zelfs bij kortharige honden dat ze het hele jaar verharen. Vaak door sterilisatie en castratie veranderd de vacht en de verhaarcyclus. Hiervoor zijn er speciale behandelingen die het verharen echt sterk verminderen. Bij een normale cyclus kan ik de hond er sneller doorheen helpen of advies geven hoe u dat zelf kunt bijhouden.

Knippen, scheren of plukken?

Elke hond heeft een andere vacht en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden zeg ik altijd maar. Meestal heeft een ras een bepaalde manier van trimmen volgens de rasstandaard. En vaak weet de baas ook al wat er moet gebeuren, een ruigharige teckel ga je niet scheren, die wordt geplukt. Maar er zijn uitzonderingen en kruisingen die net iets anders nodig hebben. Ik weet precies wat er moet gebeuren met elke vacht en kan goed adviseren wat er nodig is. De wensen van de baas worden niet vergeten en samen komen we dan bij het beste resultaat voor uw hond. Verzorging op maat dus!

Wanneer en hoe vaak?

Honden kunnen vanaf pup al terecht en het ligt aan de vacht hoe vaak een hond een trimbeurt nodig heeft. Knipvachten meestal om de 3 maanden, scheervachten ook mits ze goed onderhouden worden dan kan het zijn dat er iets langer tussen kan zitten, vaak is het wel zo dat er een tussenbeurtje nodig is om bijvoorbeeld de oogjes vrij te maken, nageltjes te knippen en een wasbeurt. Plukvachten hoeven meestal maar twee keer per jaar

Hoe vaak mag ik mijn hond wassen?

In principe mag het bij wijze van spreken elke dag, de shampoo’s zijn tegenwoordig zo goed afgestemd dat het eigenlijk geen kwaad moet kunnen. Maar net zoals bij mensen is het de vraag of het nodig is. Sommige honden was ik nooit, maar andere juist wel vanwege de vacht en het mooier in model brengen of omdat ze ergens in hebben liggen rollen!  Meestal zijn dat geen fijne verrassingen en zit er dus vaak een naar luchtje aan. Bij huidproblemen en dergelijke gebruik ik speciale shampoo’s van Jean Peau.

Welke honden moeten naar de salon?

In principe kan elke hond naar de salon, zelfs als het alleen maar om nagels knippen gaat of een lekkere was en/of borstelbeurt.

Zelf borstelen?

Soms is het erg lastig om uw hond of kat zelf goed te borstelen, ook daar kan ik in adviseren. Vaak komt het door verkeerde borstels of werkt uw huisdier niet mee en probeert in alle mogelijke manieren onder de borstelbeurt uit te komen. Hierbij kan ik u de juiste materialen laten zien, en de juiste manier van het borstelen. Mocht u interesse hebben in een kam of borstelbeurt les kunt u bellen voor de mogelijkheden. En als het helemaal zelf niet lukt dan kunt u natuurlijk een afspraak maken.

STAAT UW VRAAG HIER NIET BIJ?

Neem contact met ons op

Aanmelden voor de nieuwsbrief

De Rijdende Trimsalon

Marjo Manten
Email: info@derijdendetrimsalon.nl
© 2016 De Rijdende Trimsalon

Informatie

Gecertificeerd ABHB
KVK nummer: 53889533 Adres: Stengelweg 9, 3813TB te Amerfoort
Tel. 033 4768680 | Mob. 06 41494593